Hot yoga

De verwarmende verbinding tussen lichaam & geest

Hot Yoga word bij ons in verschillende yogavormen van Yin & Yang yoga gegeven, waarbij de ruimte tot 40 graden wordt verwarmd. Hiermee worden de klimaatomstandigheden nagebootst die in landen als India en Egypte de yogabeoefening in positieve zin beïnvloeden. In onze Westerse maatschappij hebben we te maken hebben met wisselende weersomstandigheden, stress van het alledaagse leven, stramme en stijve spieren door kou en levensstijl, ophoping van afvalstoffen en het effect van een overdaad aan stimuli op lichaam en geest. Hot Yoga kent alle voordelen. Daarnaast heeft het trainen in een verwarmde ruimte bijzonder gunstige effecten op lichaam en geest.

Hot Yoga draagt bij aan de reductie van stress, het afvoeren van afvalstoffen en het loslaten van spanningen in lichaam en geest. De verwarmde ruimte heeft een diep effect op de spieren en gewrichten, waardoor je tijdens de uitvoering van de yogahoudingen soepeler kunt bewegen en de doorbloeding van zowel spieren als organen wordt geoptimaliseerd. Door de warmte gaat de hartslag omhoog, de stofwisseling wordt gestimuleerd, je gaat zweten en voert afvalstoffen af. De fysieke effecten van de warmte in combinatie met yoga vraagt om een optimale afstemming tussen lichaam en geest, zodat je niet over je eigen grenzen gaat. Wanneer je op regelmatige basis deze vorm van yoga beoefent, kalmeer je je lichaam en geest, breng je het zenuwstelsel in balans, geef je je immuunsysteem een boost en reinig je het lichaam.

Hot Yoga stimuleert het loslaten van fysieke en mentale spanningen en afvalstoffen. De verwarmde omgeving stuurt aan om jouw Body & Mind optimaal op elkaar af te stemmen, zodat je jezelf ten diepste kunt ervaren.