Loading...

Lessen voor iedereen

De verschillende stijlen:

Binnen de yoga zijn er verschillende stijlen te beoefenen. Grofweg is er een scheiding tussen Yin yoga en Yang yoga. Waar je bij Yin yoga met ontspannen spieren het bindweefsel rekt, zijn je spieren bij Yang yoga aangespannen en rek je dus ook je spieren. Bij Yogastudio Solina kun je voor beide soorten yoga terecht, lees snel meer over onze verschillende lessen!

Hot yoga

Yoga Doetinchem

De verwarmende verbinding tussen lichaam & geest

Hot Yoga word bij ons in verschillende yogavormen van Yin & Yang yoga gegeven, waarbij de ruimte tot 40 graden wordt verwarmd. Hiermee worden de klimaatomstandigheden nagebootst die in landen als India en Egypte de yogabeoefening in positieve zin beïnvloeden. In onze Westerse maatschappij hebben we te maken hebben met wisselende weersomstandigheden, stress van het alledaagse leven, stramme en stijve spieren door kou en levensstijl, ophoping van afvalstoffen en het effect van een overdaad aan stimuli op lichaam en geest. Hot Yoga kent alle voordelen. Daarnaast heeft het trainen in een verwarmde ruimte bijzonder gunstige effecten op lichaam en geest.

Hot Yoga draagt bij aan de reductie van stress, het afvoeren van afvalstoffen en het loslaten van spanningen in lichaam en geest. De verwarmde ruimte heeft een diep effect op de spieren en gewrichten, waardoor je tijdens de uitvoering van de yogahoudingen soepeler kunt bewegen en de doorbloeding van zowel spieren als organen wordt geoptimaliseerd. Door de warmte gaat de hartslag omhoog, de stofwisseling wordt gestimuleerd, je gaat zweten en voert afvalstoffen af. De fysieke effecten van de warmte in combinatie met yoga vraagt om een optimale afstemming tussen lichaam en geest, zodat je niet over je eigen grenzen gaat. Wanneer je op regelmatige basis deze vorm van yoga beoefent, kalmeer je je lichaam en geest, breng je het zenuwstelsel in balans, geef je je immuunsysteem een boost en reinig je het lichaam.

Hot Yoga stimuleert het loslaten van fysieke en mentale spanningen en afvalstoffen. De verwarmde omgeving stuurt aan om jouw Body & Mind optimaal op elkaar af te stemmen, zodat je jezelf ten diepste kunt ervaren.

Verbind en reinig lichaam en geest met het verwarmende Hot Yoga!

Momenteel zitten de hot yogalessen vol, je kunt je wel aanmelden voor de wachtlijst en/of andere yogalessen.

Hatha yoga

Yoga Doetinchem
Yoga Doetinchem
Yoga Doetinchem

Fysieke en mentale balans via de adem met Hatha yoga.

Wanneer we over Hatha Yoga* spreken, hebben we het over de beheersing van het lichaam in combinatie met de adem. De manier waarop de adem zich in jouw lichaam uitdrukt, is een directe afspiegeling van jouw geest. Een onrustige geest vertaalt zich naar een onrustige adem en spanningen in het lichaam. De stress die wij in het alledaagse leven kunnen ervaren, heeft dan ook een ongunstig effect op onze lichaam en geest. Stijfheid in spieren en gewrichten, een minder goede doorbloeding van spieren en organen, nek-, schouder,- en rugklachten, concentratie- en ademhalingsproblemen en eindeloze gedachtestromen kunnen ons belemmeren het leven ten volste te (be)leven.

De Hatha yoga van studio Solina bestaan uit een variatie aan Yoga houdingen die zowel op kracht als flexibiliteit zijn gericht, gecombineerd met bewuste adembeheersing en ontspanningsoefeningen. Hatha is een yogales die bijdraagt aan de reductie van stress en het loslaten van spanningen in lichaam en geest. De lessen creëren bewustwording van lichaam, adem en geest. Je leert hoe je fysieke en mentale stress kunt vrijgeven en werkt tegelijkertijd aan kracht en flexibiliteit. Tijdens de les worden de spanningen in het lichaam losgemaakt door het bewust sturen van de adem. Het richten van de aandacht op het ervaren van je lichaam en de ademstroom zorgt er bovendien voor dat de concentratie toeneemt, waardoor je meer innerlijke rust zult ervaren. Je zult merken dat de Yoga houdingen steeds gemakkelijker worden naarmate je lichaam en geest ontspannen.

De Hatha Yoga van Studio Solina stimuleren een evenwichtige verbinding tussen lichaam, geest & ziel via de adem. Hierdoor kun je niet alleen fysieke en mentale spanningen vrijgeven, tevens ontstaat de ruimte om jezelf ten diepste te ervaren.

*Hatha (Sanskriet): Ha betekent zon en staat voor de actieve yang energie, Tha betekent maan en staat voor de ingetogen yin energie. In combinatie verwijzen ze naar evenwicht tussen tegengestelden.

Slow Hatha yoga
Slow Hatha Yoga is voor iedereen die een rustige les willen volgen. Deze les is ook zeer geschikt voor mensen die geen ervaring hebben met yoga, zwangeren, mensen die herstellende zijn van een blessure of operatie en 60 plussers! Een hele ontspannende aangepaste Hatha Yogales met veel persoonlijke aandacht.

Yin yoga

Op zoek naar een zijn modus i.p.v. een doe modus.

Yin Yoga is een tegenhanger van de overwegend yang gerichte Westerse maatschappij, waarin snelheid, actie, een druk bezet leven, naar buiten gerichtheid en het belang van het uiterlijk worden gestimuleerd. Door een tekort aan yin energie raakt de interne energiebalans verstoord, waardoor stress, depressie en talloze fysieke klachten de kop kunnen opsteken. We zijn eraan gewend geraakt om een probleem of uitdaging te beantwoorden met een reactie, een actie of door ons te verzetten van binnenuit. Yin Yoga laat ons daarentegen kennismaken met kwaliteiten als geduld, acceptatie, overgave, stilte, mindfulness en naar binnen keren, zodat we de balans met het leven van alledag kunnen herstellen.

Yin Yoga van Solina is een yogales met een langzame stijl, waarbij houdingen zo’n 3 tot 5 minuten worden aangehouden met een zo laag mogelijke spierspanning. Hierdoor kunnen gewrichten en bindweefsel herstellen, versterken en spoeler worden. Dieperliggende spieren worden gerekt en het bekkengebied wordt losgemaakt. Een uitstekende remedie tegen een zittende levensstijl. Het ontwikkelen van flexibiliteit op een dieper niveau zorgt ervoor dat de levensenergie (ook wel Chi ) beter gaat stromen en eventuele energetische blokkades worden opgeheven. Het grootste effect bereik je wanneer je Yin Yoga beoefent in combinatie met een Yang Yoga stijl (bijvoorbeeld Hatha) of een andere actieve sport.

Je wordt uit de hectiek van alledag gehaald en op zorgvuldige wijze teruggebracht naar het rustpunt in jezelf.

Vind je innerlijke rust met Yin Yoga!

Yin-Yang

Yoga

Een combinatie van zachte en actievere yogastijlen voor een ontspannen lichaam met een krachtig centrum.

Yin Yang Yoga is een combinatie van yin yoga en yang yoga. Het combineert dus het zachte, aandachtige en rustige van yin yoga met het vurige en krachtige van yang yoga. Je begint zo’n yin yang yogasessie op yin wijze: rustige, tragere oefeningen met veel aandacht voor de ademhaling. Zo bouw je langzaam op naar het yang gedeelte van de les. Daar vereisen de oefeningen meer inspanning en kracht, maar dankzij de voorbereidende yin opwarming zouden de houdingen minder belastend zijn. De les wordt afgesloten met een eindontspanning.

Daag je lichaam uit met Yin/Yang Yoga!

Yin & Nidra

Yoga

In de Yin Nidra yoga wordt Yin Yoga gecombineerd met Yoga Nidra. Yin Yoga is een langzame stijl, waarbij houdingen zo’n 2 tot 5 minuten worden aangehouden met een zo laag mogelijke spierspanning. Hierdoor kunnen gewrichten en bindweefsel herstellen, versterken en spoeler worden. Dieperliggende spieren worden gerekt en het bekkengebied wordt losgemaakt. Een uitstekende remedie tegen een zittende levensstijl.

Yoga Nidra; dit is een liggende geleide meditatie om jouw lichaam in een diepe staat van ontspanning te brengen.

Yoga Nidra word ook wel slaapyoga genoemd.

1 uur Yoga Nidra staat gelijk aan 4 uur diepe slaap.

Power & Nidra

Yoga

Power & Nidra yoga.
Een combinatie van een dynamsiche yogastijl en eindigen met een Yoga Nidra voor een ontspannen lichaam met een krachtig centrum.

Power Yoga is een dynamische, krachtige en vurige yogastijl. En is afgeleid van de Ashtanga Yoga vorm. Je voert fysieke houdingen, asana’s genaamd, direct na elkaar uit. Die fysieke houdingen ondersteun je met ademtechnieken, pranayama genaamd en visuele focus, drishti genaamd.
De houdingen samen vormen een serie, waarbij de serie per les kan verschillen.
Een serie begint met aarden, om even te landen en de dag achter je te laten. Dan volgen er zonnegroeten en beoefen je achtereenvolgens staande, zittende en liggende houdingen.

Deze les eindigt met een 20 min. Yoga Nidra waarin alle asana’s doorwerken in je lichaam.

Yoga Nidra; dit is een liggende geleide meditatie om jouw lichaam in een diepe staat van ontspanning te brengen.

Yoga Nidra word ook wel slaapyoga genoemd. 1 uur Yoga Nidra staat gelijk aan 4 uur diepe slaap.

Een gouden combinatie van Yin & yang energie!

Boek jouw favoriete les!