Loading...

12 Universele Wetten

De 12 universele wetten. Heb jij er weleens van gehoord?

Ik wil ze graag met jullie delen omdat ik ze erg waardevol vind.

De 12 universele wetten worden gebruikt voor meer geluk. Je kan zo werken aan je persoonlijke groei & ontwikkeling.

Als je weet hoe de universele wetten werken, dan kun je ze voor je laten werken en manifesteren wat je maar wilt.

Als je ze wilt begrijpen, ben er dan van bewust dat alles energie is, dat energie nooit weg gaat, het verandert van vorm en het verplaats zich in cirkels.

Je kunt het zien aan bijvoorbeeld de planeten die om de zon draaien. Of aan de maan. Van nieuwe maan naar het eerste kwartier naar volle maan en naar het laatste kwartier.

Alles draait in en als cirkels en komt dus weer terug: het is een cyclus, een kringloop van het leven!

Dat geldt ook voor ons! Wat wij uitstralen, komt uiteindelijk ook weer terug bij ons.

‘Wat je zaait, zul je oogsten!’

Met alles dat wij voelen, zeggen, doen en denken creëren we energie en hiermee ook onze eigen waarheid.

12 Universele Wetten

Even voorstellen

Elena

Even voorstellen…

Hoi! Ik ben Elena Wijnberg en sommigen van jullie kennen mij wellicht nog omdat ik tot maart vorig jaar ook yogales heb mogen verzorgen voor Florentina. Voor diegenen die mij nog niet kennen: ik woon in Doetinchem, samen met man, dochter en hond. Ik word gelukkig van boswandelingen met ons gezin, mijn tuin, ongestoord een boek kunnen lezen en natuurlijk yoga. Zo’n tien jaar geleden kwam yoga op mijn pad en was het liefde op het eerste gezicht. Omdat ik andere mensen ook graag wilde begeleiden op hun yogapad heb ik uiteindelijk in 2018 mijn eerste docentopleiding gevolgd.

Hoewel yoga, als leefstijl en bewegingsvorm, voor iedereen heilzaam kan zijn, heb ik gemerkt dat het ook heel waardevol is bij het verwerken van traumatische gebeurtenissen, herstel van een burn-out of in een rouwproces. Hoewel ik zeker niet vies ben van een pittig uurtje vinyasa, heb ik hierdoor juist meer waardering gekregen voor de meer vertragende en herstellende vormen van yoga. Daarnaast houd ik erg van yin/yang lessen, vanwege de fijne balans tussen actie en kracht opbouwen en rust en herstel.

Ik ben heel blij dat ik ook voor Kim weer yogalessen mag verzorgen onder de vlag van Yoga Solina. Ik kijk ernaar uit jullie te mogen ontmoeten op de mat!

Site van Elena

Mooie samenwerking met Ellen

Ellen Korthagen en ik hebben een krachtige samenwerking tot stand gebracht. Ellen is als buitenpsycholoog eigenaar van Vertel Buitenpsychologie. Dat betekent dat ze als psycholoog werkt in de buitenlucht. De natuur leent zich uit voor prachtige metaforen die nieuwe inzichten en ervaringen met zich meebrengen. Ellen werkt voornamelijk met vrouwen die last hebben van overspanning, stress, vermoeidheid en / of lichamelijke klachten waardoor ze minder kunnen genieten en ontspannen. Naast dat Ellen buiten werkt, heeft ze ook een lichaamsgerichte focus in haar behandelingen. Wij geloven erin dat het lichaam nooit liegt en het ontzettend veel te vertellen heeft, als we maar willen luisteren naar de wijsheid die daarin ligt. Daarom kun je bij Ellen een traject volgen waar Yin Yoga bij zit. Om het proces van het herstellen van de balans te ondersteunen vinden wij dit een Gouden combinatie. Door met bewuste aandacht in je eigen lijf te zakken, kun je leren je eigen lichaamssignalen en grenzen op te merken én hiernaar te luisteren. Wij zijn er daarom beiden van overtuigd dat dit een ontzettend krachtige toevoeging is om sneller en duurzamer te herstellen van klachten.

Zoek gerust vrijblijvend contact met Ellen op als je interesse of vragen hebt.

Site van Ellen

De effecten van

Yoga

  • Krachtopbouw van top tot teen en toename van de lenigheid en beweeglijkheid, wat in combinatie bovendien leidt tot een betere lichaamshouding;
  • Verbeterde longcapaciteit, bloedcirculatie en zuurstofopname;
  • Stimulatie van de spijsvertering, verlaging van LDL en verhoging van HDL cholesterol, verhoogde calorieverbranding en verlaagde bloedsuikerspiegel;
  • Verhoogde immuniteit door stimulans van o.a. het centrale zenuwstelsel, het endocriene systeem en het lymfesysteem;
  • Toename van energie, een betere balans en meer creativiteit;
  • Reductie van stress en angsten, ontspanning van lichaam en geest, een betere nachtrust en meer innerlijke rust;
  • Verbeterd concentratievermogen en een betere coördinatie, reactiesnelheid en werking van het geheugen;
  • Bewustwording van het eigen lichaam en de adem en inzicht in persoonlijke gedragingen en mentale processen;
  • Verlichting van verschillende aandoeningen en klachten, zoals hoofd- en buikpijn, menstruatie- en overgangsklachten, rug- en nekpijn, astma, MS, artritis en andere pijnlijke chronische kwalen.

Door regelmatig yoga te oefenen, in combinatie met de adem en bewustwording, creëer je fysiek en mentaal meer ruimte, waardoor je gemakkelijker, harmonieuzer en meer ontspannen door het leven kunt bewegen.

Let wel: Hoewel yoga bijzonder positieve effecten teweegbrengt, is het bij aandoeningen en klachten raadzaam om voorafgaand deskundig advies in te schakelen van een specialist op het gebied van die betreffende aandoening of klacht.

Yoga staat erom bekend gezondheid, vitaliteit, vrede en een diep gevoel van welbevinden te veroorzaken. Bij Yogastudio Solina kan je via diverse vormen van yoga, ademoefeningen en meditatie de kwaliteit van je eigen leven optimaliseren.

Geef je fysieke, mentale en spirituele leven een boost!

Waarom ik geloof in de

Kracht en Liefde van Yoga

6 jaar geleden kwam ik in aanraking met zwangerschapsyoga. Na de geboorte van onze eerste dochter raakte ik nieuwsgierig naar yoga en ben ik Yoga les gaan volgen. Het was nogal een uitdaging. Zoveel wat je tegelijkertijd moest onthouden, zoveel gedachtes. De anderen die er zo ontspannen en lenig uitzagen…

Nu is yoga `The way of my life ` geworden.

Als je mij als yogadocent leert kennen weet je dat mijn houdingen niet perfect zijn, zoals je vaak op plaatjes ziet. Ik streef niet naar de perfecte houdingen, maar wel naar de weg ernaartoe. Net als in het leven.

“Het gaat om de weg die we bewandelen en niet om het eindpunt”

Wat ik heb geleerd is om in balans te komen, mijn gedachtes tot rust te brengen en thuis te komen in mijzelf en zo mijn lijf beter te voelen. Ik ervaar meer rust, ontspanning, tevredenheid en leef meer in een bewuster zijn.

Het gevoel dat yoga mij geeft, is tegelijkertijd mijn doel tijdens lessen voor jou.

Waarom?

Omdat ik geloof in de kracht en liefde van yoga. Ik merk dat meer mensen in deze hectische tijd, kunnen profiteren van de heilzame krachten van yoga. In mijn lessen wil ik je uitnodigen om de aandacht te verleggen, van het drukke dagelijkse moeten naar de rust en kracht van jou innerlijke ´ik´. Want als je, je aandacht naar binnen keert, voel je hoe het echt met je gaat en hoe je beetje bij beetje kan loslaten om zo steeds meer in je eigen kracht terug te komen. Want deze kracht hebben we allemaal al in ons!

Door deze waarom vraag aan mijzelf te stellen, kom ik uit bij mijn hart, mijn diepste verlangen wat ik als klein meisje al voelde. Mensen helpen en de wereld een klein beetje mooier te maken!

Kim Kok-Twehues

Kim Twehues-Kok

Vanaf dat ik een klein meisje ben voel ik dat ik hier ben om mensen te ondersteunen.
Nu weet ik hoe. Met yoga en meditatie. 6 jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met zwangerschapsyoga. Sinds mijn opleidingen tot yoga docente, is yoga mijn “Way of life” geworden. Ik ervaar meer rust en balans. Ik ben gelukkiger en meer tevreden.

Mijn missie is om jou dat ook te geven, te laten ervaren. In mijn yoga lessen streef ik niet naar perfecte houdingen. Maar naar de weg ernaartoe. Net als in het leven, “Het gaat om de weg die we bewandelen en niet om het einde.”

meer over de studio