De etiquette van yoga

Als je net begint met yoga dan kun je allerlei onbekende regels tegenkomen waaraan iedereen zich houdt ofwel de etiquette van yoga. Zoals je schoenen uit doen, niet praten in de yoga ruimte voordat de les begint.

Yoga op een lichte maag.
Het verwerken van je maaltijd kost energie, die je tijdens de les juist wilt gebruiken om in een houding te zijn. Eet daarom 2 uur voor de les niets. Of als je echt heel erg honger hebt kun je iets lichts eten zoals een stuk fruit. Yoga op een volle maag kan zorgen voor kramp, misselijkheid of zelfs in actieve lessen tot overgeven.

Yoga Doetinchem

Ga niet over je grens
Bij yoga gaat het om je grens op te zoeken en te verleggen, maar je wilt niet over je grens heen gaan waarbij je het risico loopt op blessures. In plaats van jezelf in een houding te pushen, luister je naar de aanwijzingen van de docent en naar je lichaam. Je lichaam geeft zelf goed aan wanneer het genoeg is. Na een tijdje zul je merken dat je de houdingen steeds beter onder de knie krijgt en dieper in de houding komt of er langer in kunt blijven.


Respect.
En de laatste die ik misschien wel de meest belangrijkste vind: respect.
Behandel elkaar met respect en met aandacht. Kijk zonder te oordelen, maar met liefde en respect naar jezelf en naar de anderen. Laat iedereen zijn wie die is. 🖤

Tot in de studio.
Liefs,
Kim

Houd de aandacht bij jezelf
Wees niet jaloers op je buurman die diep in een houding komt. Ieder lichaam is anders en hoe diep je in een houding kunt, is onder ander afhankelijk van je lichaamsbouw. Het gaat niet om de uiteindelijke houding, maar het gaat om de weg ernaar toe.
Geniet van de ervaring en voel wat je tegen komt.

Yoga Doetinchem

Vergelijkbare berichten