Medicijn van het derde oog.

Wat is blauwe lotus?

Blauwe Lotus, of Nymphaea Caerulea, is een waterlelie die al sinds het Oude Egypte bekend is. Destijds werd de plant veel gebruikt in spirituele rituelen, als symbool voor wedergeboorte. Ook nu wordt deze plant nog steeds op vele plaatsen in de wereld gebruikt als ontspannend middel en om het derde oog te openen.

Wat doet het met je?

Blauwe lotus werkt (spier) ontspannend en is daarmee heel fijn voordat je gaat slapen. Het neemt stress en angst weg en heeft hierdoor een positieve werking op maag- en darmkwalen.

De bladeren zouden de bloedsuikerspiegel en het cholesterolgehalte verlagen. En het zou een positief effect hebben op het immuunsysteem.

Hoe kun je blauwe lotus gebruiken?

Ik benoem er hier enkele.

Thee

Ongeveer 5 gram in heet water en 20 minuten laten trekken.

Zelf laat ik het vanaf de ochtend al trekken en in de avond doe ik er heet water bij. Je gaat dit voelen na 15-20 minuten.

Cacao & Blauwe lotus

In de ochtend maak ik de thee, die laat ik de hele dag trekken en in de avond roer ik er een lepeltje rauwe cacao doorheen. Hele fijne combinatie!

Zalf of Olie

Blauwe Lotus zalf/olie helpt infecties en huiduitslag of pijn te verlichten en gespannen spieren ontspannen.

Wijn

10 gram Blauwe Lotus in een pot en aanvullen met wijn. Een week of twee weken laten staan en dagelijks schudden. Het kan heel bitter worden, dus je kunt er een zoete smaak aan toevoegen.

De effecten die wij gebruiken zijn subtiel en gebalanceerd.

Docu over de geschiedenis van de Blauwe lotus:
https://youtu.be/-yeodYApPYk

Ben je nieuwschierig geworden naar de Blauwe lotus?

Dan ben je welkom om het te ervaren tijdens onze maan specials.