Mijn ervaring met cacao

Zelf heb ik een paar keer een cacao-ceremonie gedaan en drink ik regelmatig thuis rauwe cacao.

Het geeft me meer energie, opent mijn hart en ondersteunt me vaak in mijn creativiteit. Ik voel me dan meer gegrond, liefdevoller naar mijzelf en alles om me heen.
Het opent diepere lagen in mij. Het gebeurt wel is dat ik; helemaal zin krijg om te dansen, soms wil ik in stilte zijn, soms voel ik alleen maar liefde voor alles en iedereen of komen er tranen van verdriet, pijn stukken die aangeraakt en geheeld mogen worden.
Omdat er ruimte ontstaat om op dieper niveau contact te maken met jezelf.

Dit gebeurd omdat er allerlei fijne stofjes in de cacao zitten. Het is zelfs wetenschappelijk te onderbouwen. Maar ook omdat ik er even een moment voor mezelf van maak. Ik zet een fijn muziekje op, trek een kaartje, brand een kaarsje en wat wierrook.
Sluit dan even mijn ogen word me bewust van mijn ademhaling, benoem waar ik dankbaar voor ben en zet een intentie voor mezelf. Soms schrijf ik soms ben ik gewoon in stilte aan het genieten.

Wat doet het met je?
Dat vind ik moeilijk te beschrijven, ik kan alleen mijn ervaringen delen.
Iedereen maakt het om een andere manier mee en elke keer ervaar je het ook weer anders.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de cacao?
Dan ben je welkom om het zelf te ervaren in mijn cacao specials.

Vergelijkbare berichten